× Dashboard Helpdesk Contact Registreren Inloggen

Op afstand nabij

Spreker(s)
Joan van Horn (De Waag)
Julia Wilpert (De Waag)

Omschrijving
Covid-19 heeft ons op onze grondvesten doen schudden. Ook voor de cliënten in de ambulante forensische zorg van De Waag veranderde veel: van face-to-face contact met de behandelaar naar behandelen op afstand. Onder andere via (beeld)bellen, e-health, chatten en mailen. Hoe ervaren cliënten dit? Welke voor- en nadelen benoemen ze en hoe heeft het behandelen op afstand hun welzijn beïnvloed?
We legden deze vragen in een online vragenlijst voor aan meer dan vijfhonderd cliënten in de ambulante forensische zorg. Uit de resultaten blijkt dat behandeling op afstand niet voor iedereen hetzelfde werkt. In deze talk vertellen we welke profielen van cliënten en hun relatie tot het behandelen op afstand naar voren komen. De profielen zijn onder meer gebaseerd op demografische kenmerken (leeftijd en geslacht) en op de Big Five persoonlijkheidsdimensies.

Interessant voor jou omdat
Ons verhaal zeer actueel is. Je hoort wat cliënten zelf zeggen over het behandelen op afstand tijden covid-19. En hoe je digitale middelen het beste kunt inzetten om verschillende cliënten adequate hulp te bieden.

Type sessie
FFZ Talk

Wanneer
dinsdag 26 januari 2021 van 16:45 tot 17:15 uur

Downloads
[PDF] Behandelen op afstand handouts


naar boven