× Dashboard Helpdesk Contact Registreren Inloggen

Ontsnappen aan het label 'tbs-vreemdeling'

Terugkijken

I.v.m het interactieve karakter van deze sessie is het i.v.m. de privacy van de deelnemers niet mogelijk deze sessie terug te kijken.

Spreker(s)
Charlotte Clous (CTP Veldzicht)
Charlotte Clous (CTP Veldzicht)

Omschrijving
Stel, je hebt een delict gepleegd terwijl je in een psychose zat en je hebt hiervoor tbs opgelegd gekregen. Je bent buiten Nederland geboren, en bent als gevolg van je delict ook je verblijfsstatus kwijtgeraakt. Je tbs-tijd breng je door binnen de muren van Veldzicht. Altijd, want je kunt niet met verlof omdat je niet meer legaal in Nederland verblijft. Hoe ontsnap je aan het opgesloten gevoel dat je bekruipt? Hoe kunnen sociotherapeuten en behandelaren je nou nog iets bieden? Hoe kun je in zo'n situatie werken aan je herstel? Hoe kun je laten zien dat je vooruitgang boekt? Wat gebeurt er als je 'tijd' erop zit en je mentaal stabiel bent? Kun je naar het land waar je ooit geboren bent, of kun je daar niet de juiste nazorg krijgen? Je bent er soms al sinds je kinderjaren niet meer geweest, dus hoe moet je je daar nou staande houden?
We nemen je mee in de wereld van tbs ongewenst vreemdelingen, die naast hun opgelegde maatregel ook hun verblijfsrecht kwijtraken. Aan de hand van een aantal aanwijzingen proberen we aan deze op het eerste gezicht uitzichtloze situatie te ontsnappen, net als in een echte escaperoom. Help je mee?

Interessant voor jou omdat
Het een inkijkje geeft in de wereld van een bijzonder kwetsbare groep binnen de forensische zorg. De vragen achter de escaperoom reflecteren ervaringen uit de praktijk en lopend onderzoek onder tbs-vreemdelingen, maar hebben bredere relevantie. Wat doet een opgelegde maatregel met iemands identiteit en ziektebeleving? Welke begeleiding vraagt dit?

Type sessie
Escaperoom

Wanneer
dinsdag 26 januari 2021 van 16:15 tot 17:15 uur


naar boven