× Dashboard Helpdesk Contact Registreren Inloggen

Samen theater maken: een andere werkrelatie met je patiënt

Terugkijken

I.v.m het interactieve karakter van deze sessie is het i.v.m. de privacy van de deelnemers niet mogelijk deze sessie terug te kijken.

Spreker(s)
Petra van den Brand & Eva Luining (Van der Hoeven Kliniek)
Eva Luining (Van der Hoeven Kliniek)

Omschrijving
In hoeverre kun je persoonlijke vragen en verhalen delen met een patiënt? Is het mogelijk om fysiek contact te hebben met je patiënt? Hoe kwetsbaar durf je te zijn bij je patiënten? In deze workshop gaan wij, twee theaterdocenten van de Van der Hoeven kliniek, daarover met jou in gesprek. Wij doen dat aan de hand van onze ervaringen met de ontwikkeling van een theaterproductie in de kliniek, waarin patiënten en behandelaren samen op het toneel staan als speler. Dat is namelijk best spannend. Een moderator houdt live interviews met een patiënt, behandelaar en de regisseur van de voorstelling. Als deelnemer wordt je bij dat gesprek betrokken en uitgenodigd om extra vragen te stellen. We laten beeldmateriaal van de voorstelling zien en delen de resultaten van een wetenschappelijk onderzoek dat is uitgevoerd naar de waarde van deze theaterproductie voor de behandeling. Want samen theater maken, dat is niet zomaar een leuke hobby. Het leert ons ook veel over de onderlinge verhoudingen. 'Wie ben ik zonder de ander' was het thema van de voorstelling. Maar wie ben je als behandelaar als je rol tot de patiënt opeens totaal anders wordt?

Interessant voor jou omdat
Overal in de behandeling een hiërarchische relatie bestaat tussen patiënt en behandelaar. In deze workshop laten we zien hoe de werkalliantie kan verbeteren als de hiërarchie op een gezonde manier wegvalt. De sessie is interactief: je kunt al je vragen en observaties met ons delen.

Type sessie
Digitale workshop

Wanneer
dinsdag 26 januari 2021 van 11:00 tot 12:00 uur


naar boven