× Dashboard Helpdesk Contact Registreren Inloggen

Zingeving in de kliniek

Spreker(s)
Aris Gude (Tactus Verslavingszorg - Piet Roordakliniek)
Agnes de Vries de Vries (Tactus Verslavingszorg - Piet Roordakliniek)

Omschrijving
Zingeving betekent het zoeken naar de zin, de bedoeling of het doel van het leven of van grote gebeurtenissen in het leven; of het trachten dit doel zelf te scheppen. Het woord zelf suggereert dat dit een actief proces is. Dat wijst erop dat de zin van enig voorval geen vanzelfsprekendheid is. Zingeving kan gebaseerd zijn op verschillende elementen, waaronder geloof, rede of logos en esthetiek.
Als je via de parkeerplaats naar de Piet Roordakliniek (Zutphen) loopt zie je tegenwoordig een kleurig beschilderde muur. Rennende paarden, fris groen, beweging, vooruitgang, leven. Allemaal symbolen voor de activiteit in de kliniek. Het actieve proces van behandeling is tevens een actief proces van zingeving. Want als het zin heeft, krijg je er weer zin in. In deze korte impressie laten we zien hoe zingeving verweven is in de dagelijkse gang van zaken. Zelfs in de muren van de kliniek kun je dit terugvinden. Een blik van binnen naar buiten met geestelijk verzorger Aris Gude.

Interessant voor jou omdat
Hoop en het hebben van een doel voorwaarden zijn voor herstel. Door middel van zingeving komen deze thema's aan de orde in de behandeling, omdat er een waarde aan verbonden is. Deze waarde kan motiveren tot verandering vanuit de eigen wil of wens.

Type sessie
Kijkje in de keuken


naar boven