× Dashboard Helpdesk Contact Registreren Inloggen

De Rechtbank

Terugkijken

I.v.m het interactieve karakter van deze sessie is het i.v.m. de privacy van de deelnemers niet mogelijk deze sessie terug te kijken.

Spreker(s)
Sladjana Marjanovic (Strafrechtadvocaat)
Justine Beumer-Gonggrijp (Officier van Justitie)
Maxim Ferschtman (Rechter)

Omschrijving
Onder begeleiding van officier van justitie, Justine Beumer-Gonggrijp, strafrechtadvocate Sladjana Marjanovic, en rechter, Maxim Ferschtman, kruipen de deelnemers in een andere rol dan dat ze gewend zijn met als doel om een oordeel te vellen over de voorgelegde casus. (Eén groep bereidt hun argumenten voor strafoplegging met de officier voor, een groep voert onder begeleiding van een strafrechtadvocaat de verdediging, en een derde groep zal zich met een rechter buigen over het oordeel en de uiteindelijke straf.) Een kijkje achter de schermen van de plek waar veel processen binnen de forensische zorg eindigen en beginnen. Het gehele proces is online en iemand staat terecht: wel of geen TBS? Moord of doodslag? Wat gaat er gebeuren met de cliënt? U beslist!

Interessant voor jou omdat
Je op een praktische manier kennis maakt met het strafproces. Je krijgt inzicht in een onbekende wereld en in de manier waarop beslissingen worden genomen.

Type sessie
Anders

Wanneer
dinsdag 26 januari 2021 van 16:00 tot 17:15 uur


naar boven