× Dashboard Helpdesk Contact Registreren Inloggen

Leren uit separeren, dat kan iedereen

Terugkijken

I.v.m het interactieve karakter van deze sessie is het i.v.m. de privacy van de deelnemers niet mogelijk deze sessie terug te kijken.

Spreker(s)
Toon Walravens (Kliniek De Woenselse Poort)
Dick Boonman (De Woenselse Poort)

Omschrijving
Voor elk mens is separeren een traumatische gebeurtenis. Je verliest als cliënt de controle en regie over je eigen leven. Maar ook voor degenen die een separatie uitvoeren is dit een ingrijpende gebeurtenis. Uit elke separatie spreekt ook onmacht en verdriet. Zowel bij cliënten als de uitvoerders is sprake van stress tijdens separeren. Door het handelen in de crisis wordt er veel van alle mensen gevraagd.
We hebben de afgelopen jaren positieve ontwikkelingen meegemaakt. Er wordt in de (forensische) geestelijke gezondheidszorg nog steeds gesepareerd. Maar er wordt steeds meer gedacht in uren in plaats van dagen en gezocht naar zorgvuldige alternatieven. De duur van de separaties neemt af: een mooie stap die we omarmen!
GroeiRijk De Woenselse Poort is een team van ervaringsdeskundigen. De werkgroep GroeiRijk in contact heeft een training ontwikkeld: evalueren na separeren. Ervaringsdeskundige begeleiders worden opgeleid om na een separatie te evalueren. Wat gebeurt er met de opgehaalde informatie? Wat mogen en kunnen we daaruit leren? In deze workshop ontdek je wat de training inhoudt en maak je kennis met het evaluatieformulier. Heb je een brandende vraag? Stel hem gerust!

Interessant voor jou omdat
Je een breder beeld krijgt dat kan aanzetten tot nieuwe ideeën. Een goede evaluatie met cliënten brengt nog meer kennis en handvatten uit de eerste hand. Het leert je wat wel en niet acceptabel is tijdens lichamelijk contact.

Type sessie
Digitale workshop

Wanneer
dinsdag 26 januari 2021 van 15:00 tot 16:00 uur


naar boven