× Dashboard Helpdesk Contact Registreren Inloggen

Ontspannen met yoga: stressmanagement in de forensische zorg

Terugkijken

I.v.m het interactieve karakter van deze sessie is het i.v.m. de privacy van de deelnemers niet mogelijk deze sessie terug te kijken.

Spreker(s)
Maartje Goudswaard (Prison yoga NL)
Merel Kuiper (Prison yoga NL)

Omschrijving
Een justitiƫle instelling kan een stressvolle omgeving zijn, zowel voor degenen die er verblijven als degenen die er werken. In deze digitale workshop bespreken we wat acute en chronische stress is: wat gebeurt er in het lichaam, wat zijn de effecten en welke bewuste en onbewuste processen vinden plaats in het brein? Ontdek hoe yoga de negatieve effecten van stress kan verminderen. Hoe krijgt iemand meer controle over onbewuste reactiepatronen, emoties en gedrag? Hoe kan iemand meer innerlijke rust ervaren in een stressvolle omgeving? Je ervaart met praktische oefeningen zelf hoe yoga kan helpen, en hoe je yoga als interventie kunt toepassen in de praktijk.

Interessant voor jou omdat
Het belangrijk is dat we beter leren omgaan met stress. Meer inzicht in wat er bij stress gebeurt is essentieel bij het begrijpen van gedrag en het leveren van goede zorg. Yoga kan daarnaast ook helpend zijn bij de zelfzorg van personeel.

Type sessie
Digitale workshop

Wanneer
dinsdag 26 januari 2021 van 12:15 tot 13:15 uur


naar boven