× Dashboard Helpdesk Contact Registreren Inloggen

LifeWise: er onvoorwaardelijk zijn voor een LVB-cliënt

Terugkijken

I.v.m het interactieve karakter van deze sessie is het i.v.m. de privacy van de deelnemers niet mogelijk deze sessie terug te kijken.

Spreker(s)
Julia Braun (Stichting Middin)
Wendy Langhout (Stichting Middin)

Omschrijving
Deze workshop draait om de begeleiding van forensische cliënten met een licht verstandelijke beperking. Hoe kun je er als begeleider onvoorwaardelijk zijn voor deze cliënt, ondanks het feit dat de rechter die hulpverlening heeft opgelegd? De rol van een hulpverlener is in dit soort situaties vaak dubbel: je wilt present zijn voor de cliënt, ondanks zijn verleden en vindt hierin de relatie belangrijk. Maar aan de andere kant is er ook het verplichte kader van de hulpverlening. Deze verplichting doet ook wat met de relatie tussen cliënt en begeleider.
Aan de hand van een casus binnen Middin bespreken Julia Braun en Wendy Langhout hun ervaringen met LifeWise. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor de begeleiding van LVB-cliënten met complexe problematiek en kan ervoor zorgen dat de cliënt vrijwillig door wil gaan met de begeleiding. Hoe zijn zij daar gekomen? Wat werkte wel en niet? Hoe zetten ze LifeWise in? Bekijk ook ons zeepkistfilmpje op het ervaringsterras!

Interessant voor jou omdat
Wij als hulpverleners allemaal te maken krijgen met de ingewikkelde rol als begeleider van een forensische cliënt met een LVB. Je wilt present zijn in zijn leven, maar jouw hulpverlening is wel opgelegd door de rechter. Wij laten je zien wat LifeWise hierin kan betekenen.

Type sessie
Digitale workshop

Wanneer
dinsdag 26 januari 2021 van 12:15 tot 13:15 uur


naar boven