× Dashboard Helpdesk Contact Registreren Inloggen

Housing First door de ogen van de ervaringsexpert

Spreker(s)
Melanie Schmit (LIMOR)
Edwin (Housing First Den Haag Deelnemer (LIMOR))

Omschrijving
Housing First geeft mensen de ultieme kans om niet langer afgesloten te zijn van de samenleving. We starten het traject met een gewone woning, in een gewone straat, net als iedereen. Zo ben je weer buurman, in plaats van 'dakloze', 'ex-gedetineerde' of 'patiƫnt'. Ruim een decennium aan ervaring heeft LIMOR overtuigd dat dit het beste uitgangspunt biedt voor normalisatie, herstel en sociale inclusie. De aanpak werkt op basis van professionele nabijheid. Door ons beschikbaar en laagdrempelig op te stellen, bouwen we aan een relatie die voor beide partijen werkt en streven we voortdurend naar openhartige dialoog. Housing First verlegt de focus van angst naar hoop, vertrouwen en positiviteit. Het credo is: niemand verdient een laatste kans. De basis is een rotsvast vertrouwen in het goede van de deelnemer en de goede afloop.
Wie kan er nu beter vertellen over Housing First dan een deelnemer zelf? In deze talk bekijk je Housing First door de ogen van de ervaringsexpert. Daarnaast geven professionals in een expertpanel antwoord op al je vragen.

Interessant voor jou omdat
Het verhaal wordt verteld door iemand om wie het draait. Iemand die de vicieuze cirkel van verslaving, dakloosheid en criminaliteit kent. Housing First is goed onderbouwd met cijfers en onderzoek, maar niets is krachtiger dan de persoonlijke ervaring.

Type sessie
FFZ Talk

Wanneer
dinsdag 26 januari 2021 van 15:15 tot 15:45 uur

Downloads
[LINK] Housing First Nederland gids
[PDF] Flyer LIMOR Housing First
[LINK] Website LIMOR Housing First


naar boven