× Dashboard Helpdesk Contact Registreren Inloggen

Moet terugval altijd worden bestraft?

Terugkijken

I.v.m het interactieve karakter van deze sessie is het i.v.m. de privacy van de deelnemers niet mogelijk deze sessie terug te kijken.

Spreker(s)
Lianne Kleijer-Kool (Lectoraat Werken in Justitieel Kader - Hogeschool Utrecht)
Vivienne de Vogel (Hogeschool Utrecht)

Omschrijving
Forensisch sociale professionals hebben een cruciale rol in de trajecten van cliënten met verslavingsproblematiek. Veel onderzoek naar de effectiviteit van het forensische werk gaat over methodieken ('what works'). Er is echter nog maar weinig bekend over de persoon achter de forensisch sociale professional en zijn of haar persoonlijke stijl en opvattingen ('who works'). Wat zijn bijvoorbeeld opvattingen over middelengebruik van cliënten en wanneer en hoe grijp je in? Het lectoraat Werken in Justitieel Kader van Hogeschool Utrecht onderzocht het onder ruim driehonderd professionals.
Werk jij met cliënten met verslavingsproblematiek? In deze workshop hoor je onze bevindingen. Vervolgens ga je interactief aan de slag met verschillende cases waarin cliënten met verslavingsproblematiek centraal staan. Wat doe je en waarom? Wat zijn dilemma's? Hoe close kom je bij cliënten? We maken het online visueel zichtbaar en geven zo plenair een wrap-up van jullie attitudes en professioneel handelen in diverse situaties.

Interessant voor jou omdat
Je inzicht krijgt in de attitudes van professionals in het forensische veld over middelengebruik en behandelbaarheid van cliënten. Bovendien verken je met elkaar welke handelingsperspectieven er zijn in je werken met cliënten met verslavingsproblematiek.

Type sessie
Digitale workshop

Wanneer
dinsdag 26 januari 2021 van 13:45 tot 14:45 uur

Downloads
[PDF] Presentatie workshop
[LINK] Projectpagina Onderzoek Attitudes forensisch sociale professionals t.a.v. middelengebruik en behandeling
[PDF] Eindrapport Moet terugval altijd worden bestraft?
[PDF] Factsheet Moet terugval altijd worden bestraft?


naar boven