Festival Forensische Zorg - 10 jaar in verbinding
Festival Forensische Zorg - 10 jaar in verbinding
Festival Forensische Zorg 2018 - 23 januari DeFabrique

Ontvangst, registratie en ervagingsterras (09.30 - 10.15 uur)
Vanaf 09.30 uur ben je van harte welkom in DeFabrique.

Plenaire opening met Erik Scherder (10.30 - 11.30 uur)
Festival Forensische Zorg heeft dit jaar het thema ’10 jaar in verbinding’: met elkaar, met de samenleving en met vele partners binnen en buiten de wereld van justitie en zorg. Hoe komen die verbindingen tot stand? En hoe ziet de toekomst eruit? Samen met partners en toonaangevende sprekers die de afgelopen jaren betrokken waren staan we stil bij tien jaar Festival Forensische Zorg.

Keynote spreker is Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de VU Amsterdam. Hij neemt u mee naar wel een heel bijzondere verbinding: die tussen de staat van de hersenen en gedrag. Genoeg stof tot nadenken dus voor de rest van de dag.

Deelsessies en ervaringsterras (12.00 - 18.00 uur)
Vanaf 12.00 uur vinden er diverse workshops, talks en debatten plaats. Klik hier voor het totale programma. 

Plenaire afsluiting met Angela Groothuizen (18.15 - 18.45 uur)
Na een dag vol boeiende workshops en prikkelende lezingen staan we stil bij een groep die we niet mogen vergeten: de slachtoffers, de nabestaanden. Angela Groothuizen neemt u mee naar haar nieuwe programma ‘Spreekrecht’. Hierin volgt zij mensen die gebruik maken van hun spreekrecht. Tijdens de strafzaak gaan zij de vaak pijnlijke confrontatie aan met de dader(s) van het misdrijf dat hen of hun dierbaren is aangedaan. Hoe werkt het spreekrecht en waarom maakt iemand hier gebruik van? En hoe bereidt iemand zich voor op zo’n confrontatie?

Borrel en ervaringsterras (18.45 - 19.45 uur)
De dag wordt feestelijk afgesloten met een optreden van de spectaculaire rock and roll-band Johnny & the Gangsters of Love, die tien jaar geleden een verpletterende indruk achterlieten bij de deelnemers van het Festival Forensische Zorg. Tien jaar later krijgen ze iedereen ongetwijfeld weer aan het dansen.